Honden in New Hampshire, Verenigde Staten: regels, belasting en reizen
New Hampshire: elke hond van 4 maanden of ouder moet elk jaar een vergunning hebben bij de gemeentesecretaris, vergunningsjaar 1 mei tot 30 april (RSA 466:1, 466:2). De regels over rabiës en beten staan in de details hieronder.
Veel hondenregels in New Hampshire worden vastgesteld door counties, steden of dorpen, dus vraag het na bij je lokale dierenbeheer.
De landelijke regels voor Verenigde Staten gelden hier ook. Landelijke regels
Rasregels
Geen rasspecifieke regel gevonden.
Registratie en microchip
Elke hond van 4 maanden of ouder moet elk jaar een licentie hebben bij de gemeentesecretaris, met licentiejaar van 1 mei tot 30 april (RSA 466:1, 466:2). De tarieven zijn $4,50 voor gesteriliseerde of gecastreerde honden en $7 voor intacte honden (7 maanden of ouder), plus $1,75 aan kosten voor populatiebeheersing (RSA 466:4).[1]
Hondenbelasting en vergunning
Tarief volgens RSA 466:4: 4,50 gesteriliseerd of gecastreerd, 7,00 intact, plus 1,75 toeslag.[1]
typisch 6.25 USD per jaar (4.5–8.75 USD)
Riem en muilkorf
Een rondzwervende hond (buiten het terrein en niet onder redelijke controle) is een overlast. Honden mogen nooit rondzwerven in wild- of veegebieden, met uitzonderingen voor jacht- en boerderijhonden (RSA 466:31, 466:33).[2]
Andere regels
Honden en katten moeten vóór de leeftijd van 3 maanden tegen rabiës worden gevaccineerd (RSA 436:100). Niet-gevaccineerde dieren die de staat binnenkomen, moeten binnen 30 dagen worden gevaccineerd.[3]
Aansprakelijkheid bij hondenbeten: Wet met strikte aansprakelijkheid (RSA 466:19).[4]
Wetten veranderen: dit is algemene informatie, geen juridisch advies. De instantie die bij elke regel staat heeft het laatste woord.
Bronnen
- animallaw.info/statute/nh-dogs-consolidated-dog-laws (secundaire bron)
- animallaw.info/topic/table-state-dog-leash-laws (secundaire bron)
- animallaw.info/topic/table-rabies-vaccination-laws (secundaire bron)
- justia.com/…/dog-bite-law-50-state-survey (secundaire bron)